Blog

Deník zámku Třebešice
  • Témata:
  • Vše
  • Dekorace
  • Nápady
  • Recepty
  • Výlety
  • Zahrada
  • Zámek

Vánoce na zámku

Připravujeme pro Vás tradiční vánoční výstavu na zámku...

Jedlé kaštany

Při obnově zámeckého parku jsme se rozhodli vysadit na nádvoří zámku jedlé kaštany...

Zámecká knihovna

Téměř deset let na půdě bývalého lihovaru leželo plno krabic s krásnými knihami...

Vánoční výstava 2019

Srdečně Vás zveme na tradiční výstavu betlémů a sáněk u nás na zámku Třebešice....

Výlov Židáku

V sobotu 22. září proběhl výlov rybníka "Židák". A sumec tam byl!...

Zlatý věk

V prostorách klasicistní konírny proběhl již třetí ročník autorského čtení...

Svatba v předjaří

V březnu 2018 se v Třebešicích konala půvabná "svatba v předjaří"...

Zámecké sádky

Na potoce, který protéká Třebešicemi, leží soustava rybníků....

Příběh zámecké kaple

Zámek ukrývá spousty pokladů, které mu zůstaly a my máme nyní to možnost je postupně odkrývat...

Kuře na červeno

Tento recept jsem objevila před lety v jednoduché, ale výborné čínské kuchařce....

Pohled z okna

Z pokoje v renezanční části zámku je krásný výhled do parku ...

Advent

V posledních letech přibyla do našeho času adventního další tradice....

Svatba v konírně

Historicky první svatba v konírně se konala 7.října 2017 ...

Letní svatba

V srpnu jsme na zámku přivítali další snoubence, aby se u nás vydali na společnou cestu....

Jahodový cheesecake

Chcete si tento dezert připravit doma? Zkuste to podle našeho receptu....

Jarní svatba

Letošní první svatba na třebešickém zámku se uskutečnila v sobotu 29.dubna....

Výprava na zámek

Víkend po Velikonocích patřil zámek dívčímu skautskému oddílu....

Předjaří

Jakmile se oběví sněženky u sádek, vím že příchod jara nic nezastaví...

Václav

3.března bylo našemu Vendovi 18 let. Vůbec nemohu uvěřit,že to tak uteklo...

Jedeme v BIO modelu

Dámy Linda Rybová a Kateřina Winterová fotily u nás na zámku...

Domácí koblihy

Když je venku zima a nechce se nám ven, můžeme udělat domácí koblihy...

Podzimní nápady 2.část

Podzim je čas sušení. Sušení je jeden z nejstarších a nejjednodušších způsobů konzervace....

Dušičky

1. listopad je svátkem Všech svatých a 2. listopad Všech zesnulých, Dušičky....

Zapečená kapusta

Zkuste zapékanou kapustu a vstupte do kuchařské síně slávy...

Lekníny

Lekníny jsou jako drahokamy na vodní hladině. Bílé křišťály, růžové růženíny a žluté citríny. ...

Autorské čtení

Srdečně Vás zveme na kulturní večer, který se koná 6.srpna od 18 hodin....

Rozhledna Špulka

Okolí plné památek a krásná příroda přímo vybízí k výletům....

Kosatce

Květiny, především trvalky, provázejí člověka po celou jeho historii. ...

Rebarborový koláč

Niky přišla s nápadem upéci rebarborový koláč. Marně vzpomínám, že bych ho kdy dělala....

Květnatá louka

Květnatá louka je jako pestrá paleta umělce s nekonečnou fantazií...

Opravujeme zámek

Zámek byl dlouho opuštěný. Nežili v něm žádní lidé. Chátral...

Lehká kapří polévka

Kapří hlavu a vnitřnosti nikdy nevyhazujeme, ale uvaříme výbornou rybí polévku....

Medvědí česnek

Je přírodním antibiotikem, antioxidantem a zdrojem vitaminu C....

Ovocný sad

Založili jsme nový ovocný sad. Štěpnici. Nahradil letité stromy jež splnily své poslání....