Zámek Třebešice | Jahodový cheesecake
25620
post-template-default,single,single-post,postid-25620,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Chcete si tento dezert připravit doma? Zkuste to podle našeho receptu. Zvládne to i začátečník. Nebo můžete výrobu chessecaku zahrnout do programu holčičí narozeninové oslavy a o zábavu bude postaráno!

 

 

Na cheesecake do dortové formy o průměru asi 23 cm budeme potřebovat : 250g rozdrobených máslových sušenek (například Digestive), 100 g rozpuštěného másla, 500 g jemného tvarohu nebo ricotty, nastrouhanou kůru ze dvou velkých citrónů a 3 lžíce citrónové šťávy, 50 g cukru krupice, 2 lžíce dětské krupičky, 200 g jahod a 3 lžíce zavařeniny, nejlépe jahodové.

 

 

Sušenky rozmixujeme v robotu anebo opravdu najemno rozmačkáme. Můžeme sušenky také vložit do mikrotenového sáčku a rozválet válečkem. Přidáme rozpuštěné máslo a prošleháme. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Sušenkovou směs rovnoměrně rozetřeme do formy.

 

 

Tvaroh, citronovou kůru a citronovou šťávu, žloutky, krupičku a cukr důkladně prošleháme. Směs dáme do dortové formy na sušenkový základ. Dáme péci do předehřáté trouby (cca 160-180 stupňů C) na 35-45 minut. Že je dezert upečený poznáme podle tohu, že náplň je na dotek pevná a měla by se lehce odtahovat od stěn. Troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte cheesecake hodinu chladnout v troubě. Zatímco cheesecake chladne, omyjeme jahody a nakrájíme na silnější plátky. Zavařeninu rozehřejeme s trochou vody a plátky jahod v ní obalíme. Poté dezert vyjmeme z formy, přendáme na servírovací talíř a ozdobíme plátky jahod.

 

 

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Napište komentář