Zámek Třebešice | Kapr po židovsku
25376
post-template-default,single,single-post,postid-25376,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Kapr po židovsku

Kapr po židovsku

Když se řekne “po židovsku” znamená to “na česneku”. Držím se tohoto českého označení způsobu úpravy jídla a předem se omlouvám všem znalcům a odborníkům v  jidiš a košer kuchyni 🙂

 

 

Na 5 porcí budeme potřebovat  1/2 kapra (cca 1 kg) staženého z kůže, 10 dkg anglické slaniny, 5 stroužků česneku, sůl, koření na ryby a drcený kmín. máslo na pecění. Na přílohu brambory, jarní cibulku nebo cibuli, medvědí česnek nebo špenát.

 

 

Porce kapra porovnáme do pekáče, okořeníme paprikou, kořením na ryby a drceným kmínem. Přidáme pokrájemé máslo a pozvolna propečeme. Několikrát přelijeme rozpuštěným máslem, aby se nám nepálilo koření. Když je ryba propečená, posypeme nakrájenou anglickou slaninou, nahrubo pokrájeným česnekem a zelenou naťi z cibulky.

 

 

Přidáme teplotu a opečeme do zlatova.

 

 

Pečeného kapra podáváme se šťouchanými brambory s opečenou cibulkou a špenátem. Špenát může být z medvědího česneku. Podusíme jej na opečené cibulce, osolíme a nakonec přidáme česnek nakrájený na plátky. Vajíčko v tomto případě vynechám.

Dobrou chuť 🙂

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Napište komentář