Zámek Třebešice | Rizoto s mořskými plody a fazolkami
24965
post-template-default,single,single-post,postid-24965,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Rizoto s mořskými plody a fazolkami

Rizoto s mořskými plody a fazolkami

Venku mrzne až praští a krajinu pokryla sněhová peřina. Přesto jsem dostala chuť na lehké rizoto. Rizoto je v naší rodině velmi oblíbené. Je to rychlé jídlo a můžeme ho připravit na různé způsoby. S houbami a cibulkou, pouze se zeleninou anebo s mořskými plody.

 

 

Dnes vaříme rizoto s mořskými plody a zelenými fazolkami. To máme asi nejraději. Kdo mořské plody nemusí, klidně je může nahradit nadrobno krájeným kuřecím, anebo vepřovým masem. Tak tedy na asi 6 porcí budeme potřebovat 1/2 kg rýže, nejlépe jasmínové, 60 dkg darů moře nebo masa, 2 cibule, olivový olej, 2 rajčata, 6 stroužků česneku, zelenou petrželku, nejlépe čerstvou, pokud ji nemáme, tedy alespoň sušenou, 50 dkg mražených zelených fazolových lusků

 

 

Rýži uvaříme tak, aby zůstala sypká. Já dám do hrnce vodu trochu nad rýži a přivedu k varu. Poté vařím mírně asi 5 minut. Když je voda vyvařená, hrnec odstavím, zabalím do utěrky a dám dojít pod deku. Na olivovém oleji osmažíme dozlatova jemně pokrájenou cibulku a česnek pokrájený na plátky. Přidáme propláchnuté a dobře osušené mořské plody a nadrobno pokrájená rajčata. Oboje pustí vodu, kterou necháme trochu vyvařit. Osolíme a trochu opepříme a přidáme petržel. Pak přidáme rozmrazené fazolky a necháme dobře prohřát. Nevaříme však příliš dlouho. Fazolové lusky musí zůstat pěkně zelené.

Smícháme s rýží. Posypeme bohatě petrželkou a můžeme i sýrem.

 

 

 

 

Přeji Vám dobrou chuť 🙂

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Napište komentář