Zámek Třebešice | Pesto a bylinkové máslo z medvědího česneku
23690
post-template-default,single,single-post,postid-23690,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Pesto a bylinkové máslo z medvědího česneku

Pesto a bylinkové máslo z medvědího česneku

Vyrobte si vlastní domácí pesto z medvědího česneku. Je to úplně jednoduché a výsledek vynikající. V lednici Vám pesto vydrží celý rok a Vy ho budete mít vždy po ruce. Dá se využít jako přísada do těstovin, guláše, můžete jej přidat do tvarohové pomazánky či jen namazat na bagetu. Využití je opravdu široké a fantazii se meze nekladou. Pouze drobná obměna je bylinkové máslo.

 

Natrhejte medvědí česnek na čistém stanovišti, omyjte a osušte.

 

Budeme potřebovat asi 150 g listů medvědího česneku, 15 g soli a 100 ml kvalitního oleje (olivový nebo slunečnicový). Hrstku vlašských anebo kešu ořechů a parmazán.

 

Listy nakrájíme na menší kousky, vložíme do nádoby a přidáme olej a sůl. Poté rozmixujeme do husté kaše. Můžeme přidat nasekané ořechy a ještě rozmixujeme. Nakonec přidáme nadrobno nastrouhaný parmazán.

 

 

V utěsněných nádobkách uchováme v lednici do příští sezóny.

 

Jen malá obměna. Místo oleje použijeme máslo (asi 200 g másla, 50 g listů medvědího česneku a půl lžičky soli). A máme vynikající bylinkové máslo na opečenou bagetu.

Přejeme Vám dobrou chuť s medvědem 🙂

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Napište komentář