Zámek Třebešice | Kuře podle Dáši
24489
post-template-default,single,single-post,postid-24489,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Kuře podle Dáši

Kuře podle Dáši

Recept jsem nazvala po mé spolužačce a nejlepší kamarádce ze základky a i z gymnázia, Dáše Kynčlové. U ní doma jsem totiž takto upravené kuře prvně jedla a strašně mi to chutnalo. Jako holky jsme si ho takto dělali i o prázdninách u nich na chalupě v Podkrkonoší. Trochu se divím, protože děti rozvařené rajče, myslím, moc nemusí.  Nejlepší kuře je pochopitelně pečené na másle s nádivkou a bramborovou kaší. Stojí za to ale občas zaexperimentovat. Tak to zkuste, kuře podle Dáši si Vás určitě také získá.

 

 

Tak rychle na to, odskočila jsem si na chvilku ze stavby.

Na cca 4 – 6 porcí budeme potřebovat větší kuře, nebo raději 12 horních dílů kuřecích stehen. Klidně 4 cibule, 4 rajčata, palici česneku, divoké koření tedy bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl, máslo a větvičku rozmarýny.

 

 

Cibuli a rajčata nakrájíme nahrubo, pokud máme cherry rajčátka, stačí napolovic. Česnek pokrájíme na plátky, rozhodně jím nešetříme.

 

 

1/4 másla pokrájíme a rozprostřeme na dno pekáče. Kousky kuřete posolíme a potřeme mletou paprikou nebo grilovacím kořením. Pěkně porovnáme do pekáče a obložíme cibulí, rajčaty, česnekem a přidáme koření. Můžeme trochu podlít a dáme péci. Pečeme pozvolna tak hodinu a půl, aby vše pěkně změklo. Kousky kuřete můžeme obrátit, aby se opekly z obou stan. Na závěr můžeme zapnout gril, nebo zvýšit teplotu, aby se kousky opekly dozlatova.

 

 

Pokud máme čerstvý rozmarýn, pokrájíme ho a posypeme porce na talíři. Takto upravené kuře podáváme s rýží anebo knedlíkem. Zrovna hubnu, tak ho máme s rýží, jasmínovou, tu máme nejraději.

 

 

Tak kluci nechte už toho a pojďte jíst. Ať to nevystydne!

Ahoj Dášo, jak se vůbec máš?

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Napište komentář