Zámek Třebešice | Hraběnčiny řezy
25861
post-template-default,single,single-post,postid-25861,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.0,no_animation_on_touch,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

Tento vynikající dezert chutná nejlíp v den upečení a pokud možno ještě vlažný.

Příprava není úplně jednoduchá, ale výsledek za to bezesporu stojí.

 

 

Na jeden plech řezů budete potřebovat : 500  g hladké mouky, 5  ks vajec, 100  g moučkového cukru, 250  g másla, 1  balíček prášku do pečiva, 10  ks jablek, 100  g cukru krupice, 1 lžičku skořice, 1  balíček vanilkového cukru,
vlašské ořechy dle chuti – nejsou nezbytné

… tu skleničku s vínem jsem tam zapomněla ! Není součástí receptu 🙂

 

 

Odvážíme hladkou mouku, přidáme žloutky, máslo, cukr moučku a prášek do pečiva.

 Vypracujeme těsto, rozdělíme na dva kusy 2/3 a 1/3, vše dáme do mikroténového sáčku na mrazák.

 

 

Jablka oloupeme a nastrouháme. Vanilkový cukr smícháme se skořicí.

 

 

Bílky ušleháme s krupicovým cukrem do tuhého sněhu.

 

 

Formu (hluboký plech z trouby) vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem. Na dno nastrouháme větší kus (2/3) těsta z mrazáku, mírně uplácáme, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicovým cukrem, případně přidáme nasekané vlašské ořechy.

 

 

 

 

Dále navrstvíme ušlehaný sníh z bílků a pěkně uhladíme. Nakonec rovnoměrně nastrouháme menší kus (1/3) těsta z mrazáku, to už neuplácáváme, aby zůstal efekt pěkných hoblinek.

Těsto i jablka strouháme na hrubém struhadle. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C cca 30-40 minut.

 

 

 

Přejeme Vám dobrou chuť.

Náš typ: je lepší použít měkčí jablka, která nepouští mnoho šťávy. Moučník je vláčnější.

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Napište komentář