Zámek Třebešice | Kuře podle Dáši
24489
single,single-post,postid-24489,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Kuře podle Dáši

img_1153

Kuře podle Dáši

Recept jsem nazvala po mé spolužačce a nejlepší kamarádce ze základky a i z gymnázia, Dáše Kynčlové. U ní doma jsem totiž takto upravené kuře prvně jedla a strašně mi to chutnalo. Jako holky jsme si ho takto dělali i o prázdninách u nich na chalupě v Podkrkonoší. Trochu se divím, protože děti rozvařené rajče, myslím, moc nemusí.  Nejlepší kuře je pochopitelně pečené na másle s nádivkou a bramborovou kaší. Stojí za to ale občas zaexperimentovat. Tak to zkuste, kuře podle Dáši si Vás určitě také získá.

 

 

img_1051

Tak rychle na to, odskočila jsem si na chvilku ze stavby.

Na cca 4 – 6 porcí budeme potřebovat větší kuře, nebo raději 12 horních dílů kuřecích stehen. Klidně 4 cibule, 4 rajčata, palici česneku, divoké koření tedy bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl, máslo a větvičku rozmarýny.

 

 

img_1092

Cibuli a rajčata nakrájíme nahrubo, pokud máme cherry rajčátka, stačí napolovic. Česnek pokrájíme na plátky, rozhodně jím nešetříme.

 

 

1/4 másla pokrájíme a rozprostřeme na dno pekáče. Kousky kuřete posolíme a potřeme mletou paprikou nebo grilovacím kořením. Pěkně porovnáme do pekáče a obložíme cibulí, rajčaty, česnekem a přidáme koření. Můžeme trochu podlít a dáme péci. Pečeme pozvolna tak hodinu a půl, aby vše pěkně změklo. Kousky kuřete můžeme obrátit, aby se opekly z obou stan. Na závěr můžeme zapnout gril, nebo zvýšit teplotu, aby se kousky opekly dozlatova.

 

 

img_1177

Pokud máme čerstvý rozmarýn, pokrájíme ho a posypeme porce na talíři. Takto upravené kuře podáváme s rýží anebo knedlíkem. Zrovna hubnu, tak ho máme s rýží, jasmínovou, tu máme nejraději.

 

 

img_1173

Tak kluci nechte už toho a pojďte jíst. Ať to nevystydne!

Ahoj Dášo, jak se vůbec máš?

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Napište komentář