Zámek Třebešice | Velká mexická hostina
25031
single,single-post,postid-25031,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Velká mexická hostina

IMG_3425

Velká mexická hostina

Rádi chodíme do mexické restaurace Cantina v Praze Na Újezdě. Mají tam nejen výborné jídlo, ale i koktejly, Mojito nebo Piňa Coladu. Častěji si ale děláme mexickou hostinu doma. Přeci jen to vyjde levněji a troufám si tvrdit, že kvalita skoro srovnatelná. Atmosféra příjemně stísněné restaurace Cantina se doma ale navozuje těžko.

 

 

IMG_3391

Základem mexické kuchyně jsou fazole, kukuřice, pálivé papričky jalapeňo, pšeničné nebo kukuřičné placky tortilly, hovězí a kuřecí maso, chilli koření, pepř, paprika. Také avokádová nebo čočková omáčka a zakysaná smetana. Čím více je na stole různých přísad a omáček, tím lépe.

 

 

IMG_3418

Cibuli, kterou rozhodně nešetříme, osmažíme dozlatova a použijeme jako základ pro osmaženou papriku a rajčata. Fazole (používám konzervované) také prohříváme na osmažené cibulce, můžeme přidat rajčatový protlak. Obě směsi osolíme, přidáme chilly, oregano, papriku a pepř. Kuřecí i hovězí maso (roštěnec) nakrájíme na proužky a opečeme. Nakonec okořeníme  jako papriky a fazole.

 

 

Avokádová pasta

Měkké avokádo rozřízneme a vyškrabeme do misky. Přidáme 3 stroužky česneku, trochu limetkové šťávy a osolíme. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Pro zjemnění přidáme polévkovou lžíci zakysané smetany.

Malé pálivé papričky naložíme do směsi octa a olivového oleje v poměru 2:1 a osolíme. Bez nich se mexická kuchyně neobejde.

 

 

IMG_3414

Pasta z červené čočky

Červenou čočku propláchneme a necháme přes noc namočenou. Uvaříme doměkka, rozmixujeme a ochutíme solí, česnekem, oreganem a chilly.

 

 

IMG_3408

Mojito

To by na stole rozhodně chybět nemělo! Mátu nasekáme a roztlučeme paličkou. Dáme do sklenice a přidáme led, sodovku, třtinový cukr a šťávu z limetky. Důkladně promícháme. Může zůstat takto nealko, nebo přidáme třtinový rum.

 

 

Tortilly ohřejeme v troubě nebo mikrovlnce a dáme na stůl do utěrky, aby nevychladly. Servírujeme i zakysanou smetanu, naložené papričky a zelený salát.

 

 

IMG_3424

A máme připravenou tabuli pro mexickou hostinu. Naplánujte její přípravu na nějaké víkendové odpoledne a pozvěte děti, kamarády nebo přátele, na které nemáte během pracovního týdne čas.

:)

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Napište komentář