Zámek Třebešice | Kapr po židovsku
25376
single,single-post,postid-25376,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Kapr po židovsku

IMG_3976

Kapr po židovsku

Když se řekne „po židovsku“ znamená to „na česneku“. Držím se tohoto českého označení způsobu úpravy jídla a předem se omlouvám všem znalcům a odborníkům v  jidiš a košer kuchyni :)

 

 

IMG_3959

Na 5 porcí budeme potřebovat  1/2 kapra (cca 1 kg) staženého z kůže, 10 dkg anglické slaniny, 5 stroužků česneku, sůl, koření na ryby a drcený kmín. máslo na pecění. Na přílohu brambory, jarní cibulku nebo cibuli, medvědí česnek nebo špenát.

 

 

Porce kapra porovnáme do pekáče, okořeníme paprikou, kořením na ryby a drceným kmínem. Přidáme pokrájemé máslo a pozvolna propečeme. Několikrát přelijeme rozpuštěným máslem, aby se nám nepálilo koření. Když je ryba propečená, posypeme nakrájenou anglickou slaninou, nahrubo pokrájeným česnekem a zelenou naťi z cibulky.

 

 

IMG_3970

Přidáme teplotu a opečeme do zlatova.

 

 

IMG_3974

Pečeného kapra podáváme se šťouchanými brambory s opečenou cibulkou a špenátem. Špenát může být z medvědího česneku. Podusíme jej na opečené cibulce, osolíme a nakonec přidáme česnek nakrájený na plátky. Vajíčko v tomto případě vynechám.

Dobrou chuť :)

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Napište komentář